Envians un correu
Començà els seus estudis musicals en la Societat Musical d'Alzira en l'especialitat de percussió.

Bernat Cucarella

Començà els seus estudis musicals en la Societat Musical d'Alzira en l'especialitat de percussió.

Continuà la seua formació artística al batxillerat escènic en el IES Jose Maria Parra d’Alzira. Ingressà al Conservatori Superior de Música "Joaquín Rodrigo" de València en l'especialitat de percussió́ i composició́. Actualment estudia composició amb Voro Garcia en el CSMV.

Com a percussionista, en concret vibrafonista de jazz, destaca per les dues beques atorgades per la Berklee Music School i la participació en el programa Medinea. Ha compartit escenari amb diferents referents jazzístics com Perico Sambeat, Albert Sanz, Javier Colina, Latino Blanco... Estudia vibràfon amb Victor Mendoza i participa en formacions tan acadèmiques, com a l’Orquestra de Jazz del CSMV amb Jesús Santandreu i la Jove Big Band de Sedajazz; o projectes independents com Om Trio o Screaming Pillows.

Com a compositor, destaca la participació en Ensems com a compositor de dos obres per al projecte pedagògic de 2021 i l’encàrrec d’una obra per a la Banda Municipal de València en l’Ensems de 2022. Ha segut guanyador del DYCE 2022 en la categoria d’instrument sol i seleccionat per diferents ensembles com Mosaic o Tarab per a la participació en tallers de composició.

En l’apartat audiovisual, destaca la participació en el grup de contemporània Ananke i els visuals per a l’obra Strach, estrenada en Ensems de 2021. El seu treball radica en l’abstracció del gest sonor i la seua traducció al visual, previ l’anàlisi musical de l’obra, amb la finalitat de traslladar al espectador per altra via el missatge compositiu.

Tota la informació que ha rebut sobre art al llarg de la seua formació es veu reflexada en les diferents obres que composa siguent l’escena, l’electrònica i la convivència de diferents estils, elements molt utilitzats en el seu discurs.

Tornar