Envians un correu
Carles Bella Arroyo

Carles Bella Arroyo

Natural d'Alzira, Valencia, 1999.

Comença els seus estudis de percussió als sis anys en la «Societat Musical d’Alzira» amb els mestres Xavier Sanchis i Fernando Garrido.

Intèrprets d’Alzira, obtinguent el primer premi. Durant els anys 2017-2018 realitza un curs intensiu de perfeccionament en l’acadèmia «Valencia Percussion Academy» amb els docents Josep Furió, Joan Soriano, Victor Segura, Óscar Martí i Eloy Lurueña. En Abril de 2022 forma el grup Takkar Dúo junt al seu company i amic Bernat Cucarella per a participar en la 12a edició del Concurs de Música de Cambra de la falla El Mercat. Obteniren el premi del públic, i el primer premi compartit junt amb el quintet de metalls Sajara Brass. En 2023 finalitza els seus estudis superiors al Conservatori Superior de Música «Joaquín Rodrigo» de València en l’especialitat d’interpretació amb els catedràtics Manuel Tomàs, Joan Cerveró i Manel Ramada.

Actualment estudia percussió moderna-llatina en l’academia ABP Drums amb el percussionista cubà Yoel Páez. A les seues classes fusiona la tècnica de instruments llatins i moderns, com les congues, bongos, timbals i bateria, amb estils que han estat presents al llarg de la seua trajectòria com és el latin-jazz, minimalisme, pop, rock, tradicional irlandés i tradicional africà.

Al llarg de la seva trajectòria musical, ha participat com alumne actiu en diverses classes magistrals de percussionistes espanyols, europeus e internacionals de gran renom com, Rainer Seegers, ex timbaler de l’Orquestra Filharmònica de Berlín; Claudio Estay, percusionista principal a l’Orquestra Estatal de Baviera; Alejandro Coello, profesor de l’Escola Superior de Música “Franz Liszt” de Weimar, Alemania; Raúl Benavent, solista de percussió de l’Orquestra Simfònica de RTVE; Rafael Mas, timbaler solista de l’Orquestra Simfònica de RTVE; Manuel Martínez, timbaler solista de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

A més, ha col·laborat en la 1a edició del Riberalz Festival de Percussió d’Alzira; en l’edició del III Curs de Percussió d’Alginet, l’any 2019; en la IV edició d’Art al Carrer com a membre de Panku Grup de Percussió; en nombroses edicions del Festival Spanish Brass Alzira; amb el Grup Instrumental de València baix la direcció de Joan Cerveró, interpretant Oiseaux Exotiques, de Oliver Messiaen; l’Europa Simfònica Orquestra de la Companyia d’Òpera L.G.A.M, a la batuta del director alzireny José Escandell, interpretant les òperes Tosca i Turandot, de Giacomo Puccini.

Ha exercit com a docent en l’Associació Musical del C.E.I.P. Lluis Vives de València i a Dacapo Music Art Academy.

Tornar