Envians un correu
Ramon LLopis

RAMON LLOPIS FERRER

Naix a Alzira, on comença els seus estudis de percussió a la Societat Musical d’Alzira amb els professors Jose Morató, Josep Furió i Xavier Sanchis. Anys després, finalitza els seus estudis superiors al Conservatori Oscar Esplà d’Alacant amb els professors Joan Soriano i Jesús Salvador “Chapi”.

D’altra banda, va continuar la seua formació professional com alumne de la Valencia Percussion Academy on va treballar amb professor com Victor Segura, Willi Hilgers o Juanjo Rubio, entre d’altres i ha realitzat diversos cursets de perfeccionament amb professor com Eric Sammut, Nuno Aroso, Marinus Kornst, Juanjo Guillem, Nacho Molins o Erico Daimo.

A més a més, la seua faceta investigadora li ha portat a l’obtenció de titulacions com el Màster d’Investigació Musical a la Universitat Internacional de la Rioja o la publicació com a coautor del “Temari de Percussió” vol.2 (Ediciones Cruz Guevara).

Ha col·laborat amb agrupacions com l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, l’Orquestra d’Extremadura, la Britten Jeugd Strijkorkest, l’Orquestra Simfònica d’Eivissa, l’Orquestra de Cambra de València, la Banda Municipal de Bilbao o la Banda Municipal de Palma, seguent dirigit per directors com Jan Cober, Salvador Sebastià, Pascual Vilaplana, entre d’altres.

A més ha participat amb agrupacions de cambra com Spanish Brass o SO XXI, actuant en diferentes festivals com SBalz, Àgora Actual Percussió o festival SOXXI de Canals.

És membre fundador de Pan-Ku dúo de Percussió amb el qual ha realitzat una important tasca divulgativa de la percussió per tota la geografia valenciana realitzant diferentes concerts pedagògics.

En el àmbit pedagògic ha sigut professor de percussió a l’escola de música d’Alginet i a Obrador de Músics de Marratxí i ha estat professor convidat als cursets de percussió de la SAMA d’Alginet.

Desde l’any 2015 fins 2023 va ocupar la plaça per oposició de suboficial instrumentista en l'especialitat de percussió en la Banda de la COMGEBAL a les Illes Balears.

Actualment és professor de percussió en el Conservatori Professional de Música i Dansa Catalina Bufí d’Eivissa.

Tornar