Envians un correu

II RiberALZ Festival

Alzira. Del 25 al 29 de juny de 2024

El curs de percussió RiberALZ Festival es desenvoluparà paral·lelament al festival de concerts. Del 25 al 29 de juny a les instal·lacions de la Societat Musical d’Alzira.

Adreça: Carrer Hort dels Frares, 62, 46600 Alzira, Valencia.

L’ equip de professors de la segona edició de Riber-ALZ es:

  Josep Furió
  Percussionista de l’Orquestra de València, membre de Projecte SoXXI i Professor de l’Escola Superior de Música d’Extremadura Musikex.
  Xavi Sanchis
  Professor de la Societat Musical d’Alzira i membre de Pan-ku grup de percussió.
  Ramón Llopis
  Professor del Conservatori Professional de Música i Dansa Catalina Bufí d’Eivissa. membre de Pan-ku grup de percussió.
  Carles Bella
  Professor en Dacapo Music Art Academy i membre de Pan-ku grup de percussió.
  Joan Soriano
  Professor del Conservatori Professional de Carcaixent, Escola Superior de Música d’Extremadura Musikex i membre de Projecte SoXXI.


En grups reduïts es treballaran i desenvoluparan els continguts de les diferents sessions en horari de matí. La vesprada es destinarà al treball d’ensemble per preparar el concert de cloenda del dia 7. Les sessions col·lectives/individuals dels diferents instruments de percussió s’han organitzat en base al següents blocs.

Coneguem la percussió llatina i bateria.

A càrrec de Carles Bella.

Iniciarem i profunditzarem en la tècnica d'un dels instruments més comuns en la timba cubana, les tumbadores. Estudiarem els principals ritmes, Son, Cha-Cha-Chá, Bolero amb la reproducció de cançons amb aquests estils, deixant pas a la improvisació. En quant a la bateria, s'establiran tècniques d'estudi i exercicis tècnics fundamentals per millorar la independència entre peus, mans i veu; aspecte molt important per poder traslladar qualsevol ritme a un multi-set de percussió. A més, i no menys important, es fomentarà també la memòria auditiva amb l'escolta de noves cançons sense seguir una partitura.

Precisió i creativitat en el instruments de làmines.

A càrrec de Ramón Llopis.

S’abordarà l’estudi dels instruments de làmines mitjançant un treball específic de la higiene corporal que permeta una millora de la precisió necessària en aquests tipus d’instruments i es tractarà l’estudi de la tècnica des d’una visió creativa i dinàmica que ens permet la seua particularitat.

Ritme, moviment i consciència corporal. Estudi i interpretació ergonòmica i efectiva.

A càrrec de Joan Soriano.

S’abordarà l’estudi del ritme i les polirítmies amb un enfocament des de la plena consciencia i el treball de la lateralitat, dissenyant estratègies i mètodes d’estudi efectius per a aconseguir una correcta interpretació entenent el moviment com a principal element generador de tots els processos en percussió lligat a una bona postura i base ergonòmica. Els diferents conceptes seran extrapolats a diferents situacions interpretatives i als diferents instruments de percussió tant de làmines com de membrana o conjunts de multipercussió.

Técnica de caixa i mètodes d’estudi.

A càrrec de Xavier Sanchis.

En aquestes sessions tractarem les diferents tècniques de la caixa com a base per a altres instruments de percussió, posició, tipus de colps, atacs diferents i els diferents tipus de pinça. Treballant des de l'inici el moviment continu, colps i tipus de desplaçaments per a aplicar-los a la multipercussió per exemple. També parlarem de les diferents tècniques d'estudi a l'hora d'afrontar una nova obra o estudi. Centrant-nos en l'elecció de l'obra, el primer acostament a la partitura, conèixer l'estil i significat de l'obra, analitzar la partitura, com aplicar una bona digitació i per últim la importància de treballar lentament per a crear una bona memòria muscular.

Xicoteta percussió i percussió orquestral.

A càrrec de Josep Furió.

Aprendrem a tocar instruments com la pandereta, triangle, castanyoles i plats. Com fer els moviments i adoptar una posició correcta de les mans per fer ús de les diferents tècniques d'aquests instruments. Conèixer els diferents tipus de cadascun. Com controlar les dinàmiques. Manteniment dels instruments. El seu ús a la banda i orquestra a través del repertori més significatiu de cadascun del instruments pel que fa a les parts individuals i el treball de secció de percussió.

Horari del curs

09:30 - 10:30 Classes individuals / grupals.

10:30 - 11:00 Esmorzar.

11:00 - 12:30 Classes individuals / grupals.

12:30 - 14:00 Classes individuals / grupals.

14:00 - 16:00 Dinar.

16:00 - 17:30 Assaig - Preparació concert cloenda RiberAlz Festival. (a excepció del dissabte 29 que es destinarà a muntatge i preparatius del concert)


L’horari i informació completa serà aportada als inscrits al seu degut moment organitzats els grups per nivells.
Tots el dies els alumnes podran assistir als concerts en horari de vesprada i nit que es realitzaran al RiberAlz Festival amb entrada lliure fins completar aforament durant els dies de realització del curs.

Veure en pàgina web l'apartat Programació RiberALZ-Festival per horaris i llocs del diferents espectacles.

Els alumnes deuen aportar al curs el material personal oportú per a poder treballar en les diferents sessions. Baquetes per als diferents instruments de làmines i parxes i caixa sorda per al treball tècnic.

L’esmorzar l’han de portar cadascú.

L’equip docent es responsabilitza de l’atenció dels alumnes dins de l'horari del curs. Els alumnes hauran d'arribar puntuals per al començament de les diferents sessions. Es convenient estar uns minuts abans de les 9h per començar.

El dinar és un menú tancat a un restaurant de proximitat d’on es realitza el curs. Els alumnes que per les circumstàncies que siga (proximitat de vivenda, altres...) no vullguen dinar de menú poden elegir l’opció sense menú en el formulari d’inscripció.

Una vegada finalitzades les sessions de la vesprada els alumnes poden anar-se’n a casa sols o acompanyats per els tutors o persona responsable.

L’assistència als diferents concerts es molt recomanable per a tots els inscrits indiferentment del seu nivell i edat. Podran assistir als concerts sols o acompanyats amb entrada lliure fins completar l’aforament.

Per a qualsevol dubte de l’organització del curs, necessitats especials, o completar informació podeu enviar un correu electrònic a la següent adreça (resposta en 1 dia màxim).

riberalzfestival@gmail.com

Una vegada finalitzat el curs els inscrits rebran un certificat acreditatiu de la realització del curs amb 40 hores de durada signat pels diferents professors i responsables acadèmics. A més seran obsequiats amb una samarreta corporativa del RiberALZ-Festival de la que indicaran la talla al formulari d’inscripció.

Les modalitats i tarifes de participació son desglossades a l’apartat inscripció. Els alumnes matriculats el present curs a la Societat Musical d’Alzira gaudiran d’un descompte a la matrícula tant a totes les modalitats de matrícula.

Per a la inscripció cal seguir els passos corresponents en l’apartat inscripció i emplenar el formulari on-line.

Docents.

Va iniciar els seus estudis a la Societat Musical d'Alzira amb José Morató i al Conservatori Superior de Música "Joaquín Rodrigo" de València. Completa els seus estudis de percussió a l'Acadèmia “Neopercussió” a Madrid amb J. Guillem, J. Rubio, R. Mas, E. Llopis, F. Díaz, J. Prentice i P. Spiecer.

Josep Furió Tendero

Inicià els seus estudis a la Societat Musical d'Alzira amb José Morató i al Conservatori Superior...
Josep Furió Tendero va iniciar els seus estudis a la Societat Musical d'Alzira amb José Morató i al Conservatori Superior de Música "Joaquín Rodrigo" de València. Completa els seus estudis de percussió a l'Acadèmia “Neop ...
Veure mes
Percussionista i artista interdisciplinar desenvolupa el seu treball des d’una perspectiva múltiple. Intèrpret, docent, investigador i gestor de projectes diversos en l’àmbit de la música actual per a percussió.

Joan Soriano

Natural de Canals (Valencia). Percussionista i artista interdisciplinar desenvolupa el seu treball ...
Realitza estudis superiors al centre Neopercusión de Madrid. Finalitza els seus estudis al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona amb la màxima qualificació i obté el Premi d’Honor de Fi de Carrera. Amb J ...
Veure mes
Naix a Alzira on comença els seus estudis de Percussió a l'Escola d'Educands de la Societat Musical d'Alzira amb el professor José Morató Tarazona.

Xavi Sanchis

Naix a Alzira On comença els seus estudis de Percussió a l'Escola d'Educands de la Societat Music...
Continua els seus estudis al Conservatori Professional de Música Mestre Vert de Carcaixent, amb el professor Ángel García Llácer. Així mateix, emprèn els estudis superiors al Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de Valènc ...
Veure mes
Carles Bella Arroyo

Carles Bella Arroyo

Natural d'Alzira, Valencia, 1999. Comença els seus estudis de percussió als sis anys en la «Soci...
Intèrprets d’Alzira, obtinguent el primer premi. Durant els anys 2017-2018 realitza un curs intensiu de perfeccionament en l’acadèmia «Valencia Percussion Academy» amb els docents Josep Furió, Joan Soriano, Victor Segura, ...
Veure mes
Ramon LLopis

RAMON LLOPIS FERRER

Naix a Alzira, on comença els seus estudis de percussió a la Societat Musical d’Alzira amb els p...
D’altra banda, va continuar la seua formació professional com alumne de la Valencia Percussion Academy on va treballar amb professor com Victor Segura, Willi Hilgers o Juanjo Rubio, entre d’altres i ha realitzat diversos curs ...
Veure mes